dijous, d’octubre 06, 2005

Je fais un oiseaux (pàjaru!) pour la paix

Dissabte passat vam anar a l'Hôtel de Ville, que és com aquí diuen a l'ajuntament, pq hi havia una exposició commemorativa del 60è aniversari del llançament de les bombes d'Hiroshima i Nagasaki. Molt bona. També molt dura, tots els efectes que van causar les bombes estaven explicats amb tot luxe de detalls, com diuen aquells... hi estava ple de fotografies molt explícites. Però fins i tot jo que sempre renego dels diaris quan publiquen sang i fetge en portada, en aquest cas ho vaig trobar molt bé. No sé si pq ja fa bastant de temps q va passar i, per tant, el possible sensacionalisme de les fotos deixa d'existir, o per la bestialitat del fet... la cosa és que surties d'allà amb una cara de pomes agres, que paké! I la gràcia de l'expo, a més, és q era la primera vegada q s'exposava a un país que ha fet assajos nuclears (a veure si els chirac, villepin & co. s'hi passen i vomiten tot el marisc que s'han pagat amb la desgràcia dels altres!).

A part dels panells explicatius i de les fotografies, hi havia tota una sèrie de dibuixos de nens japonesos, i fins i tot una bona col·lecció de mangues. I també hi havia un lloc per a fer grulles (com es diu en català? grua?) de paper. Resulta que uns anys després de les explosions, una nena japonesa afectada per la bomba va caure malalta, i es va fer creure a si mateixa que si feia 1000 ocells amb paper estaria curada. Tota la seva classe la va ajudar, però malauradament no va poder acabar el seu objectiu... És per això que aquests ocells de paper s'han convertit en un símbol antinuclear, tant al japó com a la resta del món. Així que aquí us deixo les instruccions de com fer un ocell de paper.

Salut i Pau!

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

10:32

 
Anonymous Anònim said...

Com que no es veu molt bé, potser serà d'ajut aquesta pàgina.

Molt bé flx, així m'agrada, que siguis una mica reivindicatiu!

Aurevoire!

11:41

 
Anonymous Anònim said...

Fèlix, tu si que ets un pàjaru, que ens vas amagant "gent" que t'escriu...

15:39

 
Anonymous Anònim said...

Fèlix, tu si que ets un pàjaru, que ens vas amagant "gent" que t'escriu...

15:39

 
Blogger mendu said...

juer, el pròxim post-spam ja el deixaré ja:p
piu piu...

15:46

 
Anonymous Anònim said...

Parlant de l'origami (aquesta paraula tendeix a ofuscar-me els camps semàntics de mala manera, si voleu informació de primera mà d'un paio que està al japó cantant com una almeja o cloïssa, mireu-vos el seu blog, que to be said from the path està a l'apartat de links del mendu.

Per cert, mendu? What does it meandu?

18:30

 
Blogger mendu said...

ui, aixo del mendu es una llaaaaaarga historia... que donara algun dia per un post, aixi q tingues pau-ciencia!

18:36

 
Anonymous Anònim said...

Ja m'esta linkant les webs, aquest fèlix!

22:05

 
Blogger Joan said...

A veure doncs, ocellot, trobo bé q et vulguis culturitzar i gudir de la ciutat etc, etc...però a veure si treballes una mica en sèrio i publiques alguna foto d'una franceseta...més q res per veure i conèixer la gent autòctona...

22:08

 
Blogger Joan said...

I afegeixo una altra cosa, aquest nano q és al japó i q no conec em fa una enveja de collons! de bon rotllo, eh...

22:14

 
Blogger mendu said...

Dona'm una mica de temps joan... i ja posare alguna foto:p (o no, pq et veig molt envejos i pude me la vols prendre...;)

I el noi q ta al japo si q el coneixes, es aquell compi meu de fisica aixi alt i amb el cabell llarg i arrissat (el profe de mecanica:p)... a vore si es compra una camera d'una punyetera vegada i penja alguna foto al seu blog, eh tonir!

09:55

 
Anonymous Anònim said...

ToniL!

10:34

 
Blogger mendu said...

tens laó! tonil, tonil:p

11:42

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home